كشاورزان مازندران از جمله شاغلان سختكوش محسوب ميشوند كه با توجه به مشكلات اخيرشان در بخش خريد برنج همچنان با چالشهاي فراواني روبهرو هستند.
تلاشگران عرصه توليد محصولات كشاورزي به ويژه برنج از ديرباز تاكنون با مشكلات بسيار فراواني دست و پنجه نرم ميكنند كه هنوز مسئولان نتوانستند اين نگرانيها را حل كنند.
اين قشر زحمتكش جامعه كه غذاي اصلي مردم را تامين ميكنند تاكنون زير چتر سازماني قرار نگرفتند تا از آن طريق پيگير مطالبات به حق خودشان باشند از اين رو تجميع كشاورزان و تشكيل نظام صنفي كشاورزي امري ضروري است.
اين امر به عنوان خواسته اصلي كشاورزان از سالها پيش مطرح شده بود تا كشاورزي همانند ديگر مشاغل ساماندهي و نظاممند شود كه مورد تصويب مجلس شوراي اسلامي قرار گرفت و براي اجرا به دولت تحويل داده شد و امروز اين نظام صنفي در مازندران شروع به كار كرد.
اما شروع به كار اين نظام به تنهايي كافي نيست چراكه مسئولان امر نيز بايد با حمايتهاي جديشان به مطالبات اين قشر از طريق هيئت مديره نظام صنفي كار كشاورزي شهرستانها رسيدگي كنند.
در سومين روز از دهه فجر، مراسم افتتاح همزمان نظام صنفي كار كشاورزي در تمامي شهرستانهاي مازندران به طور نمادين در مسجد امام رضا(ع) محمودآباد برگزار شد.
* نظاممند شدن كارهاي كشاورزي از دغدغههاي كشاورزان است
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران در اين مراسم گفت: كشاورزان سهم و نقش بسيار مهمي در تامين غذاي مردم دارند و از اين حيث از اهميت و جايگاه بالايي برخوردارند.
عنايتالله تورنگ با بيان اينكه ريسك در كشاورزي يكي از مهمترين مشكلات كشاورزان است، افزود: توليدكنندگان كيف و كفش و از اين نمونهها دغدغه فروش به موقع محصولشان را ندارند چراكه ميتوانند براي مدتي توليداتشان را انبار كنند و در يك فرصت مناسب به بازار عرضه كنند اما كشاورزان اين طور نيستند و نميتوانند پس از پاشيدن بذر، آن را رها كنند و بايد تا پايان كار بذرشان همراه كنند تا نتيجه دهد.
وي با اشاره به اينكه نظاممند شدن كارهاي كشاورزي از دغدغههاي كشاورزان است، تصريح كرد: كشاورزان يك تجمع و سازماني ندارند تا بتوانند مشكلاتشان را بررسي و با هماهنگي به طور جد پيگير شوند.
تورنگ عدم وجود همگرايي و هماهنگي بين توليدكنندگان را از ديگر مشكلات كشاورزان بيان كرد و گفت: به طور نمونه اگر محصول كشاورز در شهريور ماه به دست آيد، كشاورزان براي فروش محصولاتشان به رقابت ميپردازند و براي قيمتگذاري محصولشان به يك اتفاق نظري نميرسند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران بيان داشت: تشكيل صنف كشاورزي در ماده 35 قانون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد كه ميتواند نقطه آغازي باشد تا كشاورزان ساماندهي شوند و بتوانند از حقوقشان دفاع كنند.
وي بر تلاش جدي اعضاي هيئت مديره صنوف كشاورزي استان براي رفع مشكلات كشاورزان تاكيد كرد.
* صنف كشاورزي نبايد سياسي شود
معاون مديركل دفتر تشكل هاي بخش كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي نيز با بيان اينكه اين صنف نبايد سياسي شود، گفت: سياسي شدن نهادهاي مشاركتي چون نظام صنفي كشاورزي موجب نابودي آن ميشود.
عبدالرضا مسلمي افزود: تعامل با مسئولان امر كشاورزي و دستگاههاي اجرايي شهرستان موجب توانمندشدن نظام صنفي كار كشاورزي ميشود و اعضاي هيئت مديره نظام صنفي نيز بايد در اين زمينه تلاش كنند.
وي تصريح كرد: در سطح وزارت جهاد كشاورزي درصدد هماهنگي و شناساندن اين نهاد صنفي در سطح وزارتخانههاي مرتبط هستيم تا امور در سطح استان و شهرستانها آسانتر صورت گيرد.
وي با اعلام اينكه اعضاي هيئت مديره نظام صنفي كشاورزي بايد سطح آگاهيشان را در زمينه كشاورزي بالا ببرند، گفت: اين اعضا براي پيگيري مطالبات كشاورزان از طريق مسئولان بايد ميزان يادگيري و آگاهي خود را افزايش دهند تا بهتر بتوانند موانع حقوق خود و كشاورزان باشند.
*بزرگترين مجمع صنفي كشاورزي مازندران در محمودآباد تشكيل شد
مدير جهاد كشاورزي محمودآباد نيز گفت: تشكيل نظام صنفي كار كشاورزي يكي از خواستههاي ديرينه كشاورزان بوده است.
غلامرضا سلطان احمدي با بيان اينكه راهاندازي اين صنف، گام نخستي براي تحقق اهداف جهاد كشاورزي است، افزود: تمامي بسترهاي لازم براي فعاليت اين صنف در سطح شهرستان محمودآباد فراهم است.
وي تصريح كرد: شهرستان محمودآباد 27هزار و500 كيلومتر مربع وسعت دارد كه 90درصد آن مربوط به اراضي كشاورزي است.
سلطان احمدي اظهار داشت: 26هزار و 500 هكتار از اراضي كشاورزي محمودآباد به اراضي زراعي، يك هزار و 250 هكتار به باغات، 50 هكتار گلخانه، 50 هكتار اراضي دام و طيور و يك هزار و200 هكتار به اراضي منابع طبيعي اختصاص دارد.
نظام صنفي كار كشاورزي محمودآباد 381 عضو دارد كه از لحاظ تعداد اعضا بزرگترين مجمع صنفي كشاورزي استان به حساب ميآيد كه با راي اعضا شش نفر به عضويت هيئت مديره در آمده و در نهايت با راي گيري اعضاي هيئت مديره سلمان دريايي به عنوان رئيس هيئت مديره و بهزاد محمودي به عنوان مديرعامل نظام صنفي كار كشاورزي محمودآباد انتخاب شدند.
رئيس هيئت مديره نظام صنفي كار كشاورزي محمودآباد گفت: بيشتر جمعيت مازندران و بعضي از استانهاي كشور به گل و گياه، دامپروري، كشاورزي و دام و طيور مشغول به فعاليت هستند.
سلمان دريايي افزود: شكل گيري نظام صنفي كار كشاورزي از آرزوهاي كشاورزان پرتلاش براي حل مشكلاتشان بود كه خوشبختانه اين امر تحقق پيدا كرد.
وي با بيان اينكه اعضاي هيئت مديره اين نظام صنفي از كارشناسان بخش كشاورزي هستند، ابراز اميدواري كرد تا با حمايت مسئولان بتوانيم مشكلات كشاورزان را پيگيري برطرف كنيم.
مديرعامل نظام صنفي كار كشاورزي محمودآباد هم كه خود كارشناس ارشد بخش كشاورزي نيز است، اعلام كرد: تمامي اعضاي هيئت مديره از صاحبنظران بخش كشاورزي هستند و با مسائل و مشكلات كشاورزان آشنا هستند.
محمودي بيان داشت: كشاورزان امروز از بالا بودن هزينههاي توليد محصولات كشاورزي رنج ميبرند.
وي تصريح كرد: مسئولان امر بايد به صورت دلسوزانه به اين مشكل نگاه كنند و با برنامهريزي عملي و انسجام كشاورزان مشكلات موجود اين عرصه را برطرف سازند.
جعفر اكبري، بهزاد محمودي، حسن خانزاد، سلمان دريايي، شعبان مختاري و آزاده حمزهايپور فرامرزي به عنوان اعضاي هيئت مديره نظام صنفي كار كشاورزي محمودآباد انتخاب شدند./فارس